Deratizare
Obiectivul operatiilor de deratizare este oprirea dezvoltarii rozatoarelor si ulterior eliminarea definitiva a acestor factor perturbatori pentru mediul in care traiti. Pentru inceput putem spune ca exista multe solutii sau metode din punctul de vedere al operatiei de deratizare si va prezentam in continuare cateva tipuri de servicii:
- Deratizarea se efectueaza atat in interior cat si in exterior pentru a elimina locurile de adapost si pentru a impiedica patrunderea rozatoarelor in interior.
- Deratizarea este de doua feluri: profilactica sau preventiva si respectiv terapeutica sau de combatere.
Masurile de combatere a acestor sobolani si soarici pornesc in primul rand de la eliminarea in permanenta a surselor de apa si hrana, in special a gunoiului menajer. Mai departe se poate actiona prin procese mecanice precum capcane, aparate cu ultrasunete etc si prin procese chimice ca de exemplu momeli.
S.C. Dezinpro Plus SRL: evaluare si inspectie GRATUITA
Alegerea celor mai potrivite metode si produse garanteaza reusita operatiilor. Pentru a nu avea parte de efecte secundare nedorite si pentru a se actiona rapid, evaluarea daunatorilor trebuie facuta corect si la timp. Imediat ce ati observat aparitia rozatoarelor, trebuie sa contactazi o firma certificata si autorizata pentru servicii DDD.
Deratizarea reprezinta un proces important deoarece rozatoarele (sobolani, soareci) se inmultesc foarte repede si transmit boli grave precum: bruceloza, febra aftoasa, trichineloza, leptospiroza, gastroenterita virotica, toxi infectiile alimentare, etc. Majoritatea rozatoarelor se nasc la adapost, in interiorul unei case, al unei fabrici sau chiar in interiorul unei cladiri de birouri. Poti preveni aceste boli prin deratizare!
Cea mai des intalnita specie de soareci este soarecele de casa, supranumit asa tocmai pentru ca ii place sa traiasca la comun cu oamenii. Acest tip de soarice are urechile mari si rotunjite, botul ascutit si un colorit pe nuante de gri sau maro. Soarecele de casa este omnivor si poate sa consume orice tip de hrana. Soareci rod neincetat materiale: lemn (mobila, usi, podele, pardoseli, etc), plastic (pungi alimentare, fire de electricitate, cabluri de internet, usi de garaj, inclusiv cauciucurile sau cablurile de sub capota, etc).
Pe langa faptul ca se pot catara cu usurinta pana in podurile caselor, acestia au nevoie de un spatiu foarte mic, in comparatie cu dimensiunea corpului, pentru a-si face culcusul. Mai mult de atat, asemenea multor animale soaricii si sobolanii isi insemneaza teritoriul prin urina si excemente.
Transmiterea bolilor de la razatoare la om se poate intampla foarte usor si este de doua feluri: directa si indirecta. Atunci cand aveti rani deschise si intrati in contact cu saliva, urina, excementele rozatoarelor sau atunci cand ati consumat alimente sau apa contaminate, atunci se numeste transmitere directa. Transmiterea indirecta se realizeaza prin acarieri, capuse si purici ce transmit infectia la om.
Servicii de Deratizare sau Cum Lucram?
S.C. Dezinpro Plus S.R.L. va ofera NON-STOP servicii de Deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie! Ne adaptam la nevoile fiecarei situatii si stim cat de important este sa putem intervenii imediat. Serviciile noastre sunt realizate in conformitate cu normele impuse de Ministerul Mediului iar solutiile utilizate nu sunt periculoase pentru oameni/ animale.
Deratizarea reprezinta un proces absolut necesar cand aveti de a face cu rozatoarele. Conform legislatiei in vigore, deratizarea se face regulat: o data la trei luni, in scopul prevenirii refacerii rapide a coloniei daunatorilor sau ori de cate ori este nevoie pentru stingerea unui focar.
Pe toata perioada contractuala, societatea noastra va ofera GARANTIE. La terminarea serviciilor de Deratizare se semneaza un proces verbal, necesar organelor de control (DSP, DSV), in care sunt notate toate caracteristicile interventiei: data efectuarii lucrarilor, cantitatea si denumirea solutii folosite, metode utilizate, etc. Acest proces verbal, va sustine activitatea in cazul in care organele competente efectuaza inspectii si reprezinta documentul in baza caruia se poate face dovada lucrarilor prestate.
Daca este necesar sa revenim intre operatiile prestabilite, o vom face GRATUIT pana la exterminarea tuturor rozatoarelor.
SOARECI
- Denumire: Soarecele de casa (Mus musculus)
- Dimensiune: 4.5 – 12.5 cm
- Culoare: cenusie – bruna
- Hrana: Resturi alimentare, resturi vegetative
- Zone Preferate: zonele cu hrana( in special primavara si toamna migreaza catre casele locuite unde pot gasi hrana)
- Perioada Activitate: tot timpul anului, in special primavara si toamna
Soarecii sunt cele mai populare mamifere daunatoare din zonele urbane, fiind pe locul al doilea ca numar de exemplare dupa oameni. Aceste rozatoare sunt daunatoare din doua puncte de vedere:
- Reprezinta un pericol pentru sanatatea omului, intrucat soarecii pot transporta si transmite bacterii, virusuri si alte boli precum: hanta virusul, coriomeningitalimfocitara (CML), leptospiroza, ciuma, tularemia, salmonella, “febramuscaturii de sobolan” sau febra streptobaciliara etc. Transmiterea bolilor la om se face prin contaminarea alimentelor sau a diverselor suprafete la contactul cu urina, fecalele sau saliva soarecilor;
- Aduc prejudicii din punct de vedere material, fiind responsabili pentru distrugerea: culturilor agricole, generand pierderi masive firmelor de profil, si a bunurilor personale in cadrul locuintelor. Soarecii pot roade imbracaminte, cabluri electrice, piese de mobilier, carți, obiecte de valoare. In timp ce isi construiesc cuiburile, pot distruge linii electrice, cutii de depozitare sau alte materiale.
Cum se identifica infestarea cu soareci?
Primul semn sigur de infestare este aparitia excrementelor soarecilor, care se prezinta sub forma de fecale mici si negre, pe care nu este indicat sa le atingem fara utilizarea unui echipament de protectie (manusi si masca), pentru a nu contacta hanta virusul. Soarecii isi pot construi cuiburi in diverse zone din casa (dulapuri, sertare, cutii de depozitare). Putem identifica un cuib de soareci prin prezenta unor gauri in podele si pereti. Alte indicii sunt: urmele soarecilor, usor observabile pe suprafetele cu praf, zgomotele facute de rozatoare, care se pot auzi noaptea, ori mirosul urinei, acolo unde spatiul nu este aerisit. Acesta sunt semnele clare ale invaziei de soareci, care necesita deratizare urgenta, intrucat rozatoarele au capacitatea de a se inmulti foarte rapid.
SOBOLANI
- Denumire: Sobolanul cenusiu (Rattus norvegicus)
- Dimensiune: 21-28 cm
- Culoare: Maro – cenusie
- Hrana: Resturi alimentare
- Zone Preferate: zonele umede, intunecate (subsoluri bloc)
- Perioada Activitate: tot timpul anului, in special primavara si toamna
Sobolanii sunt considerati a fi daunatori atat din punct de vedere al sanatatii, cat si material, din cauza tendintei acestora de a roade diverse bunuri. Sobolanii si muscatura acestora pot transmite bolile tale.Sunt purtatorii unor boli infectioase grave pe care le transmit oamenilor care ajung in contact cu ei. Cea mai frecventa boala infectioasa transmisa de sobolan omului este leptospiroza, dar statisticile arata ca exista 35 de boli care pot fi transmise oamenilor prin doua modalitati: direct (prin muscatura ori prin contactul cu excrementele, urina si saliva sobolanilor) si in direct (prin capuse ori purici care s-au hranit in prealabil cu sangele unui sobolan). Printre bolile pe care le puteti contacta de la acesti daunatori enumeram: hanta virusul, coriomeningita limfocitara (CML), ciuma, tularemia, salmonella, “febra muscaturii de sobolan” sau febra streptobaciliara etc.
Daca ne referim la prejudiciul material pe care iladuce prezenta sobolanilor, prin obiceiul de a roade tot ce le sta in cale, acestia distrug bunuri personale din casa si gospodarie (mobila, cabluri, carti, cutii de depozitare si alte lucruri de valoare).
Descrierea sobolanului
Sobolanul este o specie rozatoare de dimensiuni mari (20-28 cm corpul si 18-24 cm coada). Coloritul sau este gri-alb pe partea ventrala si maro-cenusiu pe partea dorsala. Sobolanii se inmultesc extrem de repede – femela sobolan naste 8-10 pui si poate avea pana la 7 nasteri pe an, ceea ce face din acesti daunatori o specie imposibil de exterminat fara interventia unei firme specializate.
Cum se face deratizarea sobolanilor?
Intrucat sobolanii reprezinta un pericol major pentru oameni si greu de combatut, eliminarea lor este imperativ necesara si nu se poate face la voia intamplarii. Numai o firma specializata in deratizare poate asigura distrugerea definitiva a invaziei, printr-un proces amplu, care necesita substante si echipamente speciale. Tratamentele de deratizare sunt adapatate spatiilor in care se efectueaza interventia. La exterior sunt amplasate perimetral, de jur imprejurul suprafetei, “bariere”. Statiile de intoxica reamplasate de catre echipa de specialisti necesita monitorizare saptamanala, apoi lunara, trimiestriala si semestriala, pentru a se observa gradul de consumare a substantei.
Pentru interior, de regula se folosesc alte metode, in functie de anumiti factori evaluati de catre specialistii firmei de deratizare – momeli atractatante cu lipici, capcane autoblocante si alte substante profesionale ce nu se comercializeaza in magazine, ci doar de firme de deratizare, avand grad de toxicitate sporit. Compania noastra va sta la dispozitie cu specialistii, echipamentul si substantele care va pot garanta eliminarea pericolului.